KZ Samen voor slimme oplossingen
Terug naar overzicht
product

Nieuwe Samenwerking met Radius Kelit

Samen met Radius Kelit gaat KZ warmteleidingen leveren. Met deze leidingen kunnen bestaande wijken worden aangesloten op een collectief warmtenetwerk.

KZ heeft een nieuwe missie: bestaande bouw klimaatneutraal maken. Dit is op meerdere fronten een uitdaging: de isolatie laat vaak te wensen over, het komt veel voor dat woningen geen meterkast hebben en er moet rekening worden gehouden met bestaande ondergrondse infra. Dit is slechts een greep uit de lijst van complicerende factoren.

De aanleg van warmteleidingen is onderdeel van ons totaalpakket: regelstations, warmteleidingen en warmte-afleversets.

Bij warmteleidingen is de bestaande ondergrondse infra een heikel punt. Dankzij onze samenwerking met Radius Kelit, hebben wij daarvoor een oplossing. De leidingen zijn flexibel, ze kunnen om obstakels als bestaande leidingen en bomen heen worden gebogen. Desondanks levert het product niet in op isolatiewaarde. Deze is vergelijkbaar met de isolatiewaarde van stalen leidingen. Daar komt bij dat de leidingen bestand zijn tegen een piektemperatuur van 115°C en een druk van 16 bar.

De temperatuur- en drukbestendigheid maken de FibreFlex Pro uitermate geschikt voor bestaande woonwijken. Om woningen met een lage isolatiewaarde te verwarmen, is een hogetemperatuurnet aan te bevelen. Dit betekent dat water met wel 90°C door de leidingen zal stromen en de FibreFlex Pro kan dit prima aan.

Deel dit artikel

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

KZ adviseert u graag over de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Neem contact op

Neem contact met ons op

Vul het formulier hiernaast in of neem direct contact met mij op via onderstaande gegevens.

Sandra van Stappen

Sandra van Stappen

038 - 468 47 47

info@kz.nl

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.