Duurzame samenwerking voor Verkley

Ze hadden elkaar al veel eerder tegen kunnen komen, maar de verschillende locaties van Verkley belette dat. Roy van de Zwaag kwam regelmatig langs bij hun magazijn, terwijl operationeel manager Wierd Kuipers elders in Drachten zat. Toen alle locaties bij elkaar werden gevoegd, liepen de twee mannen elkaar ook tegen het lijf. Er werd een afspraak gemaakt en niet veel later volgden de eerste gezamenlijke projecten.

Aanvullen en versterken

“Roy en ik hebben tijdens onze eerste afspraak vooral gezocht naar mogelijkheden om elkaar te versterken. We zitten immers in dezelfde branche, maar kunnen elkaar aanvullen. Na dat gesprek hebben we wat kleine opdrachten uitgevoerd om te kijken hoe het zou bevallen. Dat was eigenlijk vanaf het eerste moment goed.”

Geen twijfel

“Toen voor Liander in 2020 het relinen van de bestaande gasleidingen op de planning stond, heb ik ook geen moment getwijfeld of ik dit samen met Roy aan zou vliegen. In eerste instantie was het de bedoeling om een geheel nieuwe leiding te leggen en dan vervolgens de oude te verwijderen. Door ruimtegebrek in de ondergrond en de aanwezigheid van bomen langs het trace is uiteindelijk gekozen om de bestaande leiding te relinen. Dat wil zeggen: we wilden een nieuwe PE-leiding door de bestaande gietijzeren leiding aanbrengen. Om dit te kunnen realiseren hebben we werkgaten gemaakt en de bestaande leiding verwijderd om zo ruimte te creëren voor het aanbrengen van de nieuwe leiding. Om te voorkomen dat er inspoeling van zand & grond plaats zou vinden tussen de nieuwe en de bestaande leiding waren we op zoek naar afdichtingen. Dit bleek voor KZ geen enkel probleem te zijn. Roy heeft het ruim binnen de tijd kunnen leveren.”

Betrouwbare partner

Dat dit het begin was van een duurzame samenwerking was voor Wierd al snel duidelijk. “Ze denken mee, zijn sterk in het bedenken en leveren van praktische oplossingen en gaan enkel voor kwaliteit. Tel die zaken op en je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare partner. Niet voor niets hebben we na de zomervakantie wederom een mooi project staan.”