over KZ

KZ staat voor Kromos Zwolle; de gasmeterfabriek die in de jaren zeventig werd gesloten. Sinds die tijd hebben wij het werk voortgezet en werken we voor gas- en waternetwerkbedrijven. Door deze ruime ervaring kennen onze mensen de eisen en wensen voor materiaalgebruik en werkwijze als geen ander. Dit geldt overigens voor de gehele keten. KZ ontwikkelt, produceert en levert materialen en diensten voor gas, water, infra en warmte.

Als leider op de gas- en watermarkt, maakten wij in 2015 een slag naar de infra- en warmtemarkt. Deze brede oriƫntatie stelt ons in staat om onze kennis van de verschillende markten te bundelen en optimaal te benutten. Voor KZ is samenwerking vanzelfsprekend; het stelt ons beiden in staat om de verbinding te leggen. Samen weten we immers meer en kunnen we lastige vraagstukken oplossen en innovatieve, toekomstbestendige oplossingen bedenken.

Wij staan voor innovatie: het ontwikkelen van nieuwe producten waarmee u, als klant, wordt ontzorgd. Samen met ons zusterbedrijf RKT (sinds 2015) bieden wij een compleet pakket aan producten en diensten voor gas-, water-, warmte- en infratoepassingen. Bedrijven werken met ons samen, omdat ze zeker willen zijn van slimme oplossingen, een energieke samenwerking, kwalitatieve producten, goede communicatie en ons sociaal oog voor de totale omgeving.

Dit laatste doen wij in samenwerking met Tiem. In onze eigen assemblage werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hard en met passie aan onze producten. Een absolute win-win: zij nemen weer deel aan het arbeidsproces en wij zijn gezegend met zulke toegewijde, trotse ambassadeurs.