In één dag van gas naar warmte

Warmte; het moet met één simpele handeling in beweging te zetten zijn, het liefst zo duurzaam mogelijk én tegen lage kosten. Dat wil de overheid, particulieren, onze klanten en raad eens: wij zelf ook! Met een klimaatplan dat de intentie heeft om in 2050 volledig aardgasloos te kunnen fungeren, zijn wij om tafel gegaan. We hebben gesprekken gevoerd met stakeholders, ingenieurs gevraagd om mee te denken en onszelf binnenstebuiten gekeerd. Het resultaat mag er zijn: een gloednieuwe warmte afleverset.

Vraag naar warmte

Laten we ons eerst even voorstellen: wij zijn KZ, makers van warmte. Dit doen we al sinds de jaren 70 toen we de gasmeterfabriek in Zwolle overnamen. Sinds die tijd hebben we ons toegespitst op een mooie samenwerking met gas- en waternetwerkbedrijven. De overgang naar andere vormen van warmte, was een logische stap in ons werk. Er kwam vraag uit de markt en wij zijn daar op een proactieve en pragmatische wijze mee aan de slag gegaan. Hierop volgde verschillende, op maat gemaakte, innovatieve oplossingen. Een resultaat waar zowel de klant, de eindgebruiker en wij heel blij mee waren. En nog steeds zijn. Toch wilden wij ook graag een meer standaardproduct ontwikkelen, zodat dit altijd ingezet kan worden en desgewenst het uitgangspunt is voor een maatwerk oplossing.

Afleversets voor warmte

Dat is de serie afleversets geworden. Inderdaad serie. Met varianten voor renovatiewoningen en voor nieuwbouwwoningen, maken we een serieuze start op deze, voor ons nieuwe, markt. Voeg daar aan toe dat wij garanderen dat het mogelijk is om in één dag van gas naar warmte over te stappen, zonder sloop- of breekwerk en de interesse is in de meeste gevallen gewekt. Toch? Tijdens de beurzen Duurzaam Verwarmd en Vakbeurs Energie hebben we de afleversets gepresenteerd, waar enorm enthousiast op gereageerd. Om het thuis nog eens rustig na te kunnen lezen hebben we een brochure samengesteld.

Voordelen van de afleversets

  • Volledig elektronisch, waardoor beheer en uitlezen op afstand mogelijk is
  • Exact toegepast op situaties met en zonder meterkast én de leidingen die er standaard liggen voor de aansluiting van gas of warmte
  • Bediening via tekstdisplay
  • Beschikbaar in CW 3, 4, 5 en 6
  • Beschikbaar in de varianten breed, snel, direct en indirect.