Refurbished gasmeterbeugelsets voor Enexis

Wat doe je wanneer je bijna 200 aangebroken gasmeterbeugelsets teruggestuurd krijgt? Dan bel je KZ. Dat is precies wat Enexis heeft gedaan toen zij enige tijd geleden contractueel vastzaten aan maar liefst drie pallets vol aangebroken sets. “Een losse gasmeterbeugelset weggooien is tot daaraantoe, maar zo’n grote partij weggooien konden wij niet over ons hart verkrijgen.”

Veiligheid boven alles

Koen Geerlinks is senior beleidsexpert assets en het onderhoud en gebruik van de sets vallen onder zijn verantwoordelijkheid. “Een aannemer waar wij veel mee werkten stopte met zijn bedrijf, maar had nog drie pallets met aangebroken gasmeterbeugels staan. Contractueel had hij het recht om deze sets terug te leveren aan Enexis, wat ook gebeurde. Toen was het ineens ons probleem. Als het om gasaansluitingen gaat is veiligheid het hoogste goed. Aangebroken sets vallen niet echt in die categorie.”

Zorg en aandacht

Collega Marcel Hendrickx had al veel contact met KZ en besloot contact op te nemen om te bekijken of er nog wat mee gedaan kon worden. Niet alleen het kostenplaatje speelde een rol in dit initiatief, maar juist ook de duurzaamheidsgedachte. De sets waren wel aangebroken, maar niet kapot. Met de juiste zorg en aandacht zouden ze nog makkelijk een ronde meekunnen.