Gasbeugels krijgen nieuw leven

Met het oog op de klimaatdoelstelling, gaan veel huishoudens van het gas af. Hierdoor blijven onnodig veel gasmeters en -beugels ongebruikt. Daar blazen wij nieuw leven in. Klinkt simpel? Dat is het ook. Recentelijk hebben we samen met Enexis Groep nog een mooi project opgeleverd.

Een aannemer die stopte, zou blijven zitten met drie pallets huisaansluitsets. Die kunnen toch hergebruikt worden? Als alles nieuw in de dozen zou zitten: zeker. Dat was helaas niet het geval. De pallets zaten vol beschadigde, geopende en geoxideerde dozen én sets.

Aan ons de eer om alle sets op te knappen (lees hier de case die we hierover schreven). Onderdelen werden vervangen, elke set werd gecontroleerd op juiste werking en beschadigde dozen vervangen voor een nieuwe doos. Na afloop hebben we het project geëvalueerd met Enexis en kwamen we beiden tot de conclusie dat deze manier van werken goed bij ons gedachtegoed én de huidige maatschappij past.

Het is nog in ontwikkeling, maar het refurbishen van partijen kan nu al heel kosten-efficiënt gebeuren. Mooi detail: slechts 10 % van de onderdelen in deze partij kon niet hergebruikt worden. De rest staat in de schappen van Enexis te wachten op een mooi nieuw project om in gebruik te worden genomen. Win-win dus!

Dank Koen en Marcel voor deze mooie uitdaging!