KZ Samen voor slimme oplossingen
Terug naar overzicht

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is win-win”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijk speerpunt van KZ. Jeroen van den Broecke, Kwaliteit, Arbo & Milieudeskundige, adviseert KZ al zeven jaar op dit gebied. Via Microsoft Teams vertelt hij over zijn vak en over KZ.

De kern van MVO is volgens Jeroen met verstand kijken naar de aarde en met respect naar de mensen met wie je zaken doet. “Het is een set van normen en waarden waar je aan wilt voldoen en die je continu wilt blijven verbeteren. KZ voldoet inmiddels al jaren aan alle vereisten van het MVO-register.”

Vaak wordt gedacht dat MVO-maatregelen alleen maar geld kosten, maar dit is allerminst het geval. Jeroen legt uit dat maatschappelijk verantwoord ondernemen juist inkomsten genereert. Denk bijvoorbeeld aan dematerialisatie. Door tijdens het ontwerp-, en ontwikkeltraject te letten op materiaalreductie, zonder dat dit ten koste gaat van de productkwaliteit, wordt bij de productie flink op grondstoffen bespaard. Tegelijkertijd is dit duurzaam.

Onlangs behaalde KZ de ISO 14001, een certificaat waarmee bedrijven laten zien dat ze milieurisico’s beperken. Jeroen adviseerde KZ tijdens dit proces. “Natuurlijk let KZ op het gebruik van papier en elektra, bijvoorbeeld door gebruik te maken van ledverlichting. Om in aanmerking te komen voor de ISO 14001, moesten we echter laten zien dat we echt een slag maken op het gebied van milieu. Dit doen we met de ontwikkeling van een innovatieve en duurzame afleverset. Deze is bedoeld voor de overgang van gas naar stadsverwarming voor huishoudens. De afnemer van ons product bespaart hiermee flink op de CO2-uitstoot. Bovendien is de installatie van de set eenvoudig en is er geen breek- en sloopwerk nodig. KZ behaalt hiermee de benodigde milieudoelen.”

Op de vraag hoe het hem bevalt bij KZ, geeft Jeroen direct antwoord. “Wat mij aanspreekt bij KZ, zijn de bevlogen, gespecialiseerde mensen met een hoog kennisniveau. Ze werken in een niche. Het is een maatschappelijk gedreven organisatie. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de assemblage, waar een team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkt, wat meteen een mooi voorbeeld is van MVO binnen KZ.”

Deel dit artikel

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

KZ adviseert u graag over de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Neem contact op

Neem contact met ons op

Vul het formulier hiernaast in of neem direct contact met mij op via onderstaande gegevens.

Sandra van Stappen

Sandra van Stappen

038 - 468 47 47

info@kz.nl

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.